Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ой, девойче" на DJ Тишо и "Гласове на традицията" е номер 1 в международна класация

Снимка: toxitystudio.com

Българска песен е номер едно в международна класация за денс, хаус и електронна музика. Популярната френска платформа Promo Club е отредила първото място за месец януари 2023 г. на клубния ремикс на песента "Ой девойче", изпълнена от българската вокална формация "Гласове на традицията" и популярния Ди Джей Тишо.


Тихомир Георгиев (DJ TISSUE) e с богата артистична кариера, чието начало е поставено през 1995 година с проекта "Бисквитките", последван от албумите DJ Тишо (1999 г.), Експлозия (2001 г.), Т60 (2003 г.), The Friends (2006 г.), Georgieff (2012г.) и др.

"Гласове на традицията" изпълняват старинна българска фолклорна и църковна музика, като за първи път в професионалните фолклорни музикално-сценични форми съчетава женски с мъжки тембри.


В състава на групата влизат дългогодишните солисти на хора при някогашния Ансамбъл за народни песни на Българското национално радио и млади фолклорни дарования. Мъжкото присъствие е на квартет "Светоглас".


Изпълнителите от "Гласове на традицията" са гастролирали в най-престижните концертни зали на Европа, Азия, Америка и Африка, участвали са и в международни етно проекти, получили световно признание. Техен диригент е Милен Иванов.

Чуйте "Ой, девойче" на Ди Джей Тишо и "Гласове на традицията"

Съставила: Диляна Трачева

Снимки: promoclub.ovh, toxitystudio.com, Facebook / Гласове на традицията

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15