Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Ой, девойче" на DJ Тишо и "Гласове на традицията" е номер 1 в международна класация

Снимка: toxitystudio.com

Българска песен е номер едно в международна класация за денс, хаус и електронна музика. Популярната френска платформа Promo Club е отредила първото място за месец януари 2023 г. на клубния ремикс на песента "Ой девойче", изпълнена от българската вокална формация "Гласове на традицията" и популярния Ди Джей Тишо.


Тихомир Георгиев (DJ TISSUE) e с богата артистична кариера, чието начало е поставено през 1995 година с проекта "Бисквитките", последван от албумите DJ Тишо (1999 г.), Експлозия (2001 г.), Т60 (2003 г.), The Friends (2006 г.), Georgieff (2012г.) и др.

"Гласове на традицията" изпълняват старинна българска фолклорна и църковна музика, като за първи път в професионалните фолклорни музикално-сценични форми съчетава женски с мъжки тембри.


В състава на групата влизат дългогодишните солисти на хора при някогашния Ансамбъл за народни песни на Българското национално радио и млади фолклорни дарования. Мъжкото присъствие е на квартет "Светоглас".


Изпълнителите от "Гласове на традицията" са гастролирали в най-престижните концертни зали на Европа, Азия, Америка и Африка, участвали са и в международни етно проекти, получили световно признание. Техен диригент е Милен Иванов.

Чуйте "Ой, девойче" на Ди Джей Тишо и "Гласове на традицията"

Съставила: Диляна Трачева

Снимки: promoclub.ovh, toxitystudio.com, Facebook / Гласове на традицията

Още от категорията

"Бяла тишина" – визитна картичка на композитора Борис Карадимчев

Мелодикът на българската забавна музика – такъв остава образът на композитора Борис Карадимчев , роден на 30 март, преди точно 90 години (1933). Като автор на стотици песни, филмова и поп музика, дългогодишен художествен ръководител на детския..

публикувано на 30.03.23 в 07:15

Спектакълът "Аз съм Пирин" почита проф. Кирил Стефанов

Ансамбъл "Пирин" – Благоевград е подготвил концерт-спектакъл, озаглавен "Аз съм Пирин" в чест на 90-годишнината от рождението на забележителния композитор, диригент и дългогодишен ръководител на ансамбъла проф. Кирил Стефанов . Събитието ще се..

публикувано на 28.03.23 в 06:10

Бойка Присадова – "Соньо, ти мой соньо"

Всяко пътуване из Родопа планина е незабравимо – ще ви кажат вкусилите веднъж аромата на борови гори и тучни поляни. Но величието си тази българска планина дължи и на хората и песните им. Не е възможно да си в Родопите, да чуеш и да не се възхитиш от..

публикувано на 27.03.23 в 10:15