Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти обсъждат в София управлението на външните граници на ЕС

Снимка: МВР

В София се провежда международна конференция „Ефективно управление на външните граници на ЕС“, организирана от МВР. Във фокуса на форума са предотвратяването на увеличаващата се нелегална миграция, вторичните движения и борбата с контрабандата на мигранти. Сред участниците са представители на 25 държави членки на ЕС и асоциирани към Шенген страни, Фронтекс, Европол и EU-Lisa.

„Целта, която си поставяме, е да намерим пресечната точка на разбирането ни за управление на границите. Ако съумеем да обясним и разберем различията, ще помогнем за фокусиране на бъдещите дискусии върху конкретни и работещи решения“, заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Дискусиите продължиха с акцент върху засилване на подкрепата за държавите на първа линия и по-активното сътрудничество както между държавите, така и с европейските агенциите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05

България днес - 22 юли 2024 г.

В „България днес“ на 22 юли слушайте репортаж от първия ден на годишната среща на Асоциацията на българските училища зад граница.  Украинският фотограф Олександър Барон говори за изкуството, бесарабските българи и войната, а д-р Филип Петрунов – за..

публикувано на 22.07.24 в 19:00

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34