Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Студенти от Анкарския университет: Обичаме българския език

Снимка: president.bg

"Обичаме българския език и литература" – с тези думи посрещнаха вицепрезидента Илияна Йотова студенти в катедрата по български език и литература във факултета „Език, история и география“ на Анкарския университет. Около 70 студенти са избрали специалност „Български език и литература“, обучението по която е 4 години.

В срещата участваха ректорът на Анкарския университет проф. д-р Недждет Юновар, ръководството и преподаватели във факултета по език, история и география. Бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на образователния обмен между българските университети и Анкарския университет. Общо беше мнението, че изучаващите български език и литература са най-добрите посланици на България в Турция.

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 20 март 2023 г.

Посрещаме пролетта в "България днес" и честваме Международния ден на франкофонията.Затова в програмата ни на 20 март ви предлагаме интервю с директора на Френския институт в София, изпълнения на "Оренда" - един малък български хор в Париж, и ви срещаме с..

публикувано на 20.03.23 в 19:00

Във вторник ще е облачно с валежи на запад

Във вторник  минималните температури в България ще са от 4 до 9°. В София ще е 4°. През деня облачността ще е значителна и след обяд на запад ще завали. Максималните температури ще се от 15 до 20°, в столицата ще е 17°. По Черноморието  ще е..

публикувано на 20.03.23 в 18:15

Няма починали с Covid през денонощето

31 са новозаразените с Covid в страната за последните 24 часа. Случаите намаляват с 29 спрямо ден по-рано. Над 58% от новоинфектираните не са ваксинирани. Положителни са 6% от направените 517  теста, при 7,2 % на показателя в неделя, сочи порталът..

публикувано на 20.03.23 в 08:56