Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделци ще обсъдят стратегия за възраждане на традиционните за България производства

Снимка: Pixabay

Днес на национална среща в Пловдив се събират производители на плодове и зеленчуци. Събитието се организира от Браншовата камара „Плодове и зеленчуци“ и от Националната асоциация на картофопроизводителите и е на тема: „Дългосрочна стратегия за възраждане на традиционните за България производства“.

В срещата ще се включат министърът на земеделието Явор Гечев и експерти от ресорното министерство, които ще запознаят производителите с новите мерки по Стратегическия план, а представителите на бранша ще представят реалните проблеми и предизвикателства “на терен”. Ще бъде поставен акцент на биопроизводството.

Също днес други производители на плодове и зеленчуци от 8 организации обявиха, че ще излязат на протест с настояване за промени в Стратегическия план, след като месеци наред управляващите са отказвали диалог с тях. Според тях в сегашния си вид планът не е в полза на реалните земеделци и обслужва лобистки интереси. Протестът ще бъде в Русе. Информацията е на репортерката Веселина Миланова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 9 юли 2024 г.

В „България днес“ на 9 юли ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница. По повод 174-ата годишнина от рождението на Иван Вазов слушаме как ученици от българското неделно училище в Лисабон учат и изпълняват Вазови..

публикувано на 09.07.24 в 19:00

Повдигнати са обвинения срещу председателя на НД“ Русофили“ Златомир Дьовленски

Председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски и съучастникът му Иван Гълъбов са с повдигнати обвинения от окръжната прокуратура в Пловдив. Вчера, 8 юли, двамата бяха арестувани по досъдебното производство на ДАНС за..

публикувано на 09.07.24 в 18:11

България предлага подкрепа за пострадалите украински деца от болницата в Киев

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов предложи деца, преживели ракетния удар на 8 юли 2024 г. срещу най-голямата многопрофилна детска болница в Украйна, да получат подкрепа за възстановяване и рехабилитация в почивни бази у нас. В..

публикувано на 09.07.24 в 17:45