Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Земеделци ще обсъдят стратегия за възраждане на традиционните за България производства

Снимка: Pixabay

Днес на национална среща в Пловдив се събират производители на плодове и зеленчуци. Събитието се организира от Браншовата камара „Плодове и зеленчуци“ и от Националната асоциация на картофопроизводителите и е на тема: „Дългосрочна стратегия за възраждане на традиционните за България производства“.

В срещата ще се включат министърът на земеделието Явор Гечев и експерти от ресорното министерство, които ще запознаят производителите с новите мерки по Стратегическия план, а представителите на бранша ще представят реалните проблеми и предизвикателства “на терен”. Ще бъде поставен акцент на биопроизводството.

Също днес други производители на плодове и зеленчуци от 8 организации обявиха, че ще излязат на протест с настояване за промени в Стратегическия план, след като месеци наред управляващите са отказвали диалог с тях. Според тях в сегашния си вид планът не е в полза на реалните земеделци и обслужва лобистки интереси. Протестът ще бъде в Русе. Информацията е на репортерката Веселина Миланова.

БНР подкасти:

Още от категорията

Бъдещето на природния газ в Югоизточна Европа обсъждат в София

Кръгла  маса на тема "Бъдещето на природния газ в Югоизточна Европа: диверсификация и извеждане от енергийния микс" организира на 28 март в София Центърът за изследване на демокрацията. Ще бъде представен анализ на дългосрочните визии за сигурността на..

публикувано на 28.03.23 в 06:05
ТЕЦ

София ще приеме преговорна позиция за бъдещето на въглищните централи

През новата седмица служебното правителство ще одобри позицията на България по искането за предоговаряне на параметрите, свързани с въглищните централи, за които беше прието решение от парламента. След това промените ще бъдат предложени на Еврокомисията..

публикувано на 26.03.23 в 17:25

Турция оглави класацията за предпочитан партньор от българския бизнес

Актуално проучване на Българската търговско-промишлена палата показва, че Германия отстъпва досегашното първо място като най-предпочитан бизнес партньор за родните компании. Лидерската позиция в момента заема южната ни съседка Турция. Разликата..

публикувано на 26.03.23 в 13:15