Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Демерджиев:

С връщането на хартиената бюлетина ще се активизира купуването на гласове

Иван Демерджиев
Снимка: БГНЕС

На предстоящите парламентарни избори ще се активизират практиките за купуване на гласове заради връщането на хартиените бюлетини, смята служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Последното Народно събрание отмени изцяло машинното гласуване и върна възможността и за хартиен вот.

“Понеже се възстановиха хартиените бюлетини, сега ще се възстановят и практиките по изкривяване на изборните резултати. Основната задача е да противодействаме на купуването на гласове, на корпоративния вот и на всякакви форми, които познавахме отпреди да бъде въведено изцяло машинно гласуване”, коментира министърът от Скопие. Той увери, че ведомството му е набелязало действия, които “ще се развият”, и изрази надежда времето да стигне за това.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14

В Бургас почетоха паметта на загиналите в катастрофа с мигранти полицаи

Полицаи и граждани участваха в Бургас в благотворително пешеходно шествие в памет на двама служители на МВР – Атанас Градев и Йордан Илиев, загинали на пътя. Днес се навършват 2 години откакто автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в морския..

публикувано на 25.08.24 в 13:41