Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Екзакта": ГЕРБ-СДС се ползва с 26,6% подкрепа, "Продължаваме Промяната" - с 16,4%

Ако на 5 февруари се провеждаха избори за Народно събрание, коалицията ГЕРБ-СДС би получила 26,6% подкрепа, "Продължаваме промяната" - 16,4%, ДПС - 12,8%, БСП за България - 12%, "Възраждане" - 10%, "Демократична България" - 7,3%, "Български възход" - 4,2%. Това показва национално проучване на "Екзакта Рисърч Груп" от 30 януари - 4 февруари 2023 г. сред 1050 пълнолетни българи в 70 населени места на страната.
С най-голям рейтинг сред лидерите на парламентарно представените политически партии се ползват Бойко Борисов и Стефан Янев - 24%, с най-високо неодобрение - Мустафа Карадайъ /ДПС/ и Корнелия Нинова /БСП/ със 75%.
Според 60% от интервюираните, страната ни има нужда от нови партии, различни от досегашните. 
Въпреки възможността на предстоящите избори да се гласува и с хартиена бюлетина, 88% от българите допускат, че до урните през април т.г. ще отидат по-малко хора в сравнение с тези, които гласуваха на парламентарния вот през октомври 2022 г. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28