Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Солидарност към изпитанията на Турция

Снимка: архив

Посолството на Турция в София отваря на 8 и 9 февруари книга за съболезнования за хилядите жертви след разрушителното земетресение в страната. Чрез българското Министерство на външните работи от турската дипломатическа мисия съобщават, че граждани и организации ще могат да поднесат своите съболезнования днес от 14 до 16 часа в Резиденцията на турския посланик, която се намира на бул. "Цар Освободител", 19 в София. Книгата ще бъде отворена и утре от 10 до 12 ч и от 14 до 16 часа.

В софийската столичната болница "Св. Иван Рилски" са готови да приемат пострадали от земетресенията в Турция, съобщиха от лечебното заведение. От здравното заведение предлагат диагностика, лечение и висококвалифицирани грижи за нуждаещите се.

Десетгодишният син на отец Петър Гарена от Кърджали - Манол първи се включи в кампанията на Районното мюфтийство в областния град по набиране на средства за пострадалите при земетресенията в Турция и дари пари от своята касичка. Това съобщи районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди. "Момчето дойде преди да отиде на училище и остави събраните в касичката си пари. Вечерта, преди да дойде, е гледал новините и виждайки какво се случва, срутените сгради и опитите на хората да спасят затрупаните, е казал на баща си, че също иска да е съпричастен и да помогне", разказа духовникът.

БНР подкасти:

Още от категорията

Спирките във Варна - с Wi-Fi и забележителностите на града

Осигурено е Wi-Fi покритие на 83 автобусни спирки в черноморския град Варна, които са оборудвани и с машини за продажба на билети и карти. Така се осигурява достъп до интернет за варненци и гости на града. QR кодове на стикери на спирките дават..

публикувано на 31.03.23 в 05:35
Снимка: Университетска болница „Лозенец“

Президентът открива „Академия по планинска медицина“

Президентът Румен Радев ще открие днес „Академия по планинска медицина“ в столичната Университетска болница „Лозенец“. Инициативата се състои под патронажа на държавния глава. Целта е да започне обучение на специалисти в специфичната област на..

публикувано на 31.03.23 в 05:05

България днес – 30 март 2023 г.

И в новото издание на предаването "България днес" слагаме на фокус предстоящия национален вот в неделя. Какви са нагласите ни тук, в страната, и в чужбина, има ли политически паритет към днешна дата и може ли той да бъде преодолян? За какво гласуват..

публикувано на 30.03.23 в 19:00