Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

SEVI ft Johnny Gioeli и силата на любовта в "Drowning"

Снимка: seviband.com

Рок машините от SEVI отпразнуваха 13 години на сцената с концерт и нова книга, разказваща за техния път.

Създадена през 2010 г., бандата успя бързо да натрупа популярност и да си спечели стабилна фен база. SEVI имат три студийни албума и повече от 13 видео-сингъла. Подгрявали са световно известни групи като EUROPE, EVANESCENCE, BLACK STONE CHERRY, TOM KEIFER, EPICA и са били част от програмата на най-големите фестивали в България. През 2022 г. музикантите се включиха в европейското турне на HARDLINE и Johnny Gioeli в Швейцария и участваха като специални гости на част от турнето на Geoff Tate от QUEENSRYCHE в Германия.

Сред изненадите за отбелязването на 13-тия рожден ден на групата беше премиерата на дългоочакваната втора част на книгата "Цената да бъдеш себе си". Тя излиза близо 7 години след първата част от откритите дневници на SEVI, с подзаглавие "Силата".


"Това е книга за всички хора, които биха искали да избутат напред собствените си граници и да се осмелят да бъдат себе си в свят, в който шаблоните ни преследват от всеки ъгъл. Книга за силата да бъдеш себе си, дори когато най-малко виждаш светлината, за непреодолимото желание да се отдадеш изцяло на изкуството, просто заради самото него!", споделя групата за "Цената да бъдеш себе си" - част II.

С нестихваща енергия музикантите работят по четвъртия албум на SEVI, който ще представят още тази година.

Песента "Drowning" е сингъл от предстоящия четвърти албум на групата и е третия съвместен проект с американския изпълнител Джони Джоели, познат най-вече като вокалист на китариста Аксел Руди Пел и групата Хардлайн, също и като глас от популярна видеоигра. Ето какво казва фронтдамата на група SEVI – Светлана Близнакова – за "Drowning":

"Въпреки негативната нотка в заглавието, посланието на песента по-скоро говори за силата на любовта, която може да ни въздигне и в най-трудните моменти."


I drown in the middle of nowhere –

I’m fallin’

Nothing ever will be the same

But I will need you to save me!

Come and save me

Please,

Come and save me!

Редактор: Диляна Трачева

Снимки: seviband.com, Facebook / SEVI

По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25