Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Сърце" – първата авторска песен на дуета Бисера и Лидия

Снимка: Facebook/bisera.lidia

Вдъхновени от богатството на фолклорните предания и легенди, младите певици Бисера и Лидия създават песента "Сърце", в която се разказва за любовта като движеща сила. Текстът е написан е във фолклорна форма, но без специфични диалектни думи.

Слушателите могат да чуят модерен етно елемент с лирично-драматични моменти, представени в клубно звучене. Музиката, аранжиментът и саунд дизайнът са дело на момчетата от ANP Music Production (Петър Алексиев, Алекс Нушев и Атанас Борисов). Специално участие в аранжимента има известният музикант Илия Илиев, който придава интересни тембри в звученето със своя духов инструмент тарогато (срещан в унгарската и румънската музика). В песента присъстват още звуците на тамбура (Алекс Нушев) и пиано (Петър Алексиев).

Сюжетът на видеото към песента разказва историята на двама влюбени, които се търсят взаимно, но са изправени пред безброй непреодолими препятствия по своя път един към друг. Тогава се появява Богинята на природата, която прилага своите свръхестествени сили, за да им помогне да бъдат отново заедно. Момичетата пресъздават двата женски образа, а мъжкият е поверен на Светослав Петков. В подготовката и заснемането, осъществено от SkyBrothers, с режисьор Радостин Събев – Шошо, активно участие взема и Младежка организация "SEED", град Самоков.

Текст: Диляна Трачева

По публикацията работи: Анна Фуцкова

Още от категорията

"Откакто ти" – пролетно откровение на Преслава Пейчева

Преслава Пейчева не спира да записва нови песни – вече е факт последният ѝ сингъл "Откакто ти" с подчертано клубно звучене. Освен изпълнител, в него тя отново е автор на текста и съавтор на музиката с Ясен Велчев, с когото са заедно и..

публикувано на 31.05.23 в 09:05

Вълкът и седемте козлета оживяват в мюзикъл на 1 юни

Пъстър, весел и много забавен обещава да бъде Международният ден на детето и в Нов български университет. Студентите и техните преподаватели са подготвили мюзикъла „Вълкът и седемте козлета“ на композитора Александър Владигеров-баща по либрето на..

публикувано на 29.05.23 в 09:38

Композиторът Любомир Денев с камерна опера, посветена на Пейо Яворов

Трагичната съдба на един от най-талантливите български поети Пейо Яворов вдъхнови българския композитор Любомир Денев да създаде музиката към камерната опера "Стон или Трагедията на Яворов", чиято премиера е на 29 май от 20 часа на сцената на Летния..

публикувано на 28.05.23 в 10:05