Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организацията на българските студенти направи дарителска кампания за пострадалите в Турция и Сирия

Снимка: НПСС

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) във висшите училища в България организира кампания в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия, съобщи БТА. 

Инициативата на студентските съвети е за събиране на топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки, всякакъв вид консумативи от първа необходимост, спални чували, завивки и спално бельо, хигиенни материали.

Пунктовете в Националния студентски дом и в Университета за национално и световно стопанство ще приемат даренията днес до обяд, след което ще бъдат транспортирани директно до засегнатите райони и раздадени на нуждаещите се. 

Студентите призовават желаещите да подпомогнат финансово пострадалите да дарят средства чрез БЧК и с SMS към номер 1466 към всички мобилни оператори. 

Досега в банковата сметка открита от Българския червен кръст, в помощ на пострадалите хора при земетресението в Турция и Сирия са постъпили близо 780 хиляди лева, а средствата от изпратените SMS надхвърлиха 250 хиляди лева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стилияна Николова

Българските гимнастички спечелиха още пет медала на Световната купа в Румъния

Победителката в многобоя на Световната Чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока Стилияна Николова прибави още три медала от финалите на отделните уреди. Тя завоюва сребърни медали на обръч, топка и бухалки. Другата българка..

публикувано на 14.07.24 в 17:13
Димитър Главчев

Премиерът следи ситуацията с пожарите в цялата страна

Служебният премиер Димитър Главчев и директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов са в постоянна комуникация за ситуацията в страната, информират от пресцентъра на Министерския съвет. От съобщението става ясно, че в борбата с пожарите..

публикувано на 14.07.24 в 15:36

Маршируващи звезди от България се представиха на световен фестивал в Цюрих

Български деца от марчинг бенд “Marching Stars” участваха в Осмия Световен младежки музикален фестивал в Цюрих. В двудневния форум се представиха 80 младежки оркестъра от цял свят с близо 4 хил. музиканти. Американската мечта на Тодор Цачев се..

публикувано на 14.07.24 в 14:12