Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спасено е българско семейство в турската провинция Хатай

Спасители изваждат спасен мъж от развалините на жилищен блок в град Хатай, 10 февруари 2023 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българско семейство, затрупано при земетресенията в Южна Турция, е било спасено, съобщи пред БТА Хюсеин Ватансевер, председател на Дружеството за култура и подпомагане на турците от Балканите. 

Спасени са съпрузите Тургай Кьор и Хатидже Кьор, както и двете им деца. Те са били затрупани от рухналата при труса къща, в която живеели, в село Йешил Язъ, на 7 км. от град Самандаг в окръг Хатай, съобщи кметът на Самандаг Рефик Ерйълмаз. Тургай Кьор и Хатидже Кьор са с двойно гражданство – българско и турско. Те са преселници от Бургас. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова.

Няма информация за пострадали българи след ескалацията на напрежението в Близкия изток

Външното ни министерство е в постоянен контакт с посолствата ни в Бейрут, Тел Авив и Техеран. Дипломатическите ни мисии в Ливан, Израел и Иран продължават да работят. Няма информация за пострадали българи след ескалацията на напрежението в..

публикувано на 02.10.24 в 15:35
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков и заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова на брифинг в сградата на Министерски съвет днес, 2 октомври 2024 г.

Мерки на държавните институции след ескалацията в Близкия изток

Категорично осъждаме продължаващите ракетни удари на Иран срещу Израел, подкрепяме регионалната стабилност и сигурността на държавата Израел, се казва в позиция на Министерството на външните работи, качена в мрежата "Екс".  Заради напрежението..

публикувано на 02.10.24 в 13:17
Израелски въздушни удари в Южен Ливан, 01 октомври 2024 г.

Давид Авишай от Израел: За действията на Израел в Газа и Ливан има конкретни причини

С два полета на правителствения "Еърбъс" в рамките на два дни българската държава успя да евакуира 169 българи и членове на техните семейства, които се прибраха у нас от Ливан след ескалация на напрежението там. Автори: Йоан Колев и Гергана Манчева..

публикувано на 02.10.24 в 11:55