Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма починали с Covid за денонощието

Снимка: БГНЕС

25 са новозаразените с Covid в страната за последните 24 часа. Случаите намаляват с 15 спрямо ден по-рано. 56% от новоинфектираните не са ваксинирани. Положителни са 3,1% от направените 789 теста, при 1,7% на показателя в събота, сочи порталът coronavirus.bg.   

Регистрираните активно болни нарастват с 23 до 2641. В болница е приет един инфектиран, който не е бил ваксиниран. Хоспитализираните намаляват с един до 187. На интензивно лечение са 24 заразени.     

През денонощието няма регистрирани починали с установен Covid. Излекуваните в събота са двама. Поставена е една ваксина.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05

България днес - 22 юли 2024 г.

В „България днес“ на 22 юли слушайте репортаж от първия ден на годишната среща на Асоциацията на българските училища зад граница.  Украинският фотограф Олександър Барон говори за изкуството, бесарабските българи и войната, а д-р Филип Петрунов – за..

публикувано на 22.07.24 в 19:00

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34