Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пирдопското село Душанци е на път да се сдобие с къмпинг

Язовир Душанци
Снимка: camping.bg

Тазгодишното четвърто издание на конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира още през месец януари. От всички постъпили предложения, комисията е избрала проекта за село Душанци, близо до гр. Пирдоп, съобщава платформата Camping.bg. Теренът е с площ от 10 000 кв.м., разположен е сред гористи хълмове, а покрай него минава коритото на река Тополница, която идва от близкия язовир Душанци, близо е и до главния Подбалкански път.


На това място ще бъде изграден къмпинг за палатки, кемпери и каравани, както и няколко студия. В имота има плувен басейн и десетки орехови дървета, борове, ели и липи. Авторите на проекта предвиждат в близост до басейна да бъде построена малка сцена за художествени изяви, външно голямо огнище с беседка, както и дървено мостче през реката, което да води до приключенски парк и открит фитнес. Конкурсът се организира от Camping.bg в партньорство с Лесотехнически университет – София.

Снимки: camping.bg


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На море и петанк в Шабла

Там където лъчите на изгрева докосват най-рано българската земя, забавната игра петанк и морето си дават среща. И точно там, вече двадесет години, приятелите на прочутия спорт с метални топки се събират на международен турнир. Всички те са привлечени..

публикувано на 05.07.24 в 10:40
Снимка: facebook.com/kreposttamogilitsa

Нова вълшебна гледка към склоновете на Западни Родопи

В разгара на лятото търсим прохлада в планините, а месеците юли и август са най-натоварени за хотелите и местата за настаняване по горното поречие на Арда. Нова панорамна гледка ще привлича летуващите по пътеките на Западните Родопи. На 6 юли ще бъде..

публикувано на 29.06.24 в 09:15

Басейн, джакузи и батут за детето – българинът вече иска лукс и екстри за лятната почивка

И тази година сезонът на Черноморието ни ще започне в началото на юли месец, а пикът ще е през август. Затова пък юни се очертава като слаб месец за почивки у нас. Може би защото все повече сънародници предпочитат в началото на лятото да..

публикувано на 20.06.24 в 10:30