Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И сънародниците ни в Испания събират средства в подкрепа на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

4
Снимка: Българска асоциация „Рила”

В момента Българската асоциация “Рила“ в Испания усилено набира средства в подкрепа на жертвите от унищожителното земетресение в Турция и Сирия. Даренията се събират в сградата на българското неделно училище "Райна Княгиня" в испанския град Бургос, както и в два от магазините в града, които са собственост на наши сънародници. Парите ще се превеждат всяка седмица на сметката на турското посолство в България, става ясно от публикация във Фейсбук страницата на организацията, която завършва с думите: "Добротата е смислена, когато е навременна!".

Очаква се благотворителната кампания да продължи поне един месец, съобщи за БТА Диляна Бодурова, председател на асоциация „Рила“. По думите ѝ, предложението за набиране на помощ за пострадалите, възникнало в интернет група по народни танци, е получило незабавна подкрепа сред българите на Иберийския полуостров още в първите часове след като новината за разрушителното земетресение беше разпространена. 


Участниците в инициативата все още обсъждат дали да не започнат да събират и вещи от първа необходимост. Това не е единствената благотворителна кауза на Асоциация “Рила“. Нейните кампании са насочени предимно в помощ на наши сънародници със здравословни проблеми, както и към бедстващи от руската инвазия украинци.

Снимки: 

Българско Неделно Училище,, Райна Княгиня "гр.Бургос, Испания

По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Фестивал на българската художествена литература събира сънародниците ни в Хамбург

Клубът на българските жени и семейства в Хамбург се готви активно за провеждането на Втори фестивал на българската литература. Събитието е планирано за 13 юли, а Фестивалът тази година се организира с подкрепата на Изпълнителната агенция за българите..

публикувано на 11.07.24 в 07:30
Снимка: Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград

В Благоевград провеждат семинар за български ученици и учители от Украйна

Югозападният университет "Неофит Рилски“ е домакин и организатор на петдневен образователно-опознавателен семинар за ученици и учители от Болградския регион в Украйна, населен предимно с етнически българи, съобщиха от висшето училище. Събитието се..

публикувано на 10.07.24 в 12:57

"Моето българско лято" води деца на нашенци по света към красивите кътчета на родината ни

Езиково-културни работилници "Моето българско лято" пак повеждат децата на българите в чужбина към едни от най-хубавите места в България. Поредица от пътувания за деца и ученици от 6 до 15 години организира отново Елена Павлова. Нарекла ги е неслучайно..

публикувано на 10.07.24 в 11:25