Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България вече е братска страна за Турция

Снимка: twitter/@aylinsekizkk

Посланикът на Турция в България Айлин Секизкьок благодари на Българския Червен кръст за навременната и адекватната подкрепа, оказана на страната ѝ след земетресенията на 6 февруари, съобщи БТА. По време на срещата си с председателя на БЧК Христо Григоров и генералния директор на организацията Красимир Гигов, посланик Секизкьок изтъкна, че ако досега България е била за Турция приятелска и съседна страна, то тя вече е братска. Ръководството на БЧК благодари на турската страна за добрата организация, топлия прием и подкрепата, оказани на българския екип от планински спасители, отпътували за Турция още в първия ден, за да се включат в спасяването на оцелелите. Посланик Секизкьок повтори апела на Турския Червен полумесец за ограничаване на материалните дарения, с изключение на зимни палатки и специализирани отоплителни уреди за тях, както и жилищни контейнери (фургони).

БЧК също призова всички партньорски организации от името на Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец за даване предимство на финансовата помощ за Турция и Сирия.

Всеки, който желае да подкрепи националната кампания на Българския Червен кръст в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия може да го направи чрез специално разкритата банкова сметка:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ, УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД, IBAN: BG64UNCR76301078660913, UNCRBGSF (За пострадалите от земетресението )

или

онлайн - през сайта на БЧК, както и чрез кратко съобщение на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.

Българският Червен кръст изказва своята дълбока благодарност на хилядите индивидуални и корпоративни дарители за доверието и за оказаната подкрепа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25