Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров ще играе на полуфинала в Ротердам

Григор Димитров
Снимка: ABN AMRO Open

Българският тенисист Григор Димитров се класира за полуфинал в турнира от ATP 500 в Ротердам. Той преодоля 24-годишния Алекс де Минор от Австралия в три сета – 6:3, 3:6, 7:6 (6). Двубоят продължи 2 часа и 36 минути.

Третият сет беше много оспорван и премина при два пробива. Де Минор се откъсна с 3:1, но Димитров успя да изравни, след което се стигна до тайбрек. В него австралиецът поведе с 3:0, а имаше и два мачбола при 6:4 точки. Димитров обаче показа здрави нерви и изравни – 6:6, а след това взе още две точки поред. Последната от тях беше много впечатляваща с минаващ удар.

Класирането на полуфинал е първо за българина от миналогодишното му участие във Виена, също в турнир от ATP 500 сериите.

Димитров, който игра финал в Ротердам през 2018 г., чака победителя от срещата Феликс Оже-Алиасим – Даниил Медведев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Икономист: Заплатите в София са сравними със заплатите в други европейски градове

Стандартът на живот в София и някои по-големи градове в България е висок. Трябва обаче да се отделя повече внимание на регионите в страната, които значително изостават по доходи, каза икономистът Георги Вулджев пред Радио "Фокус". Той напомни, че..

публикувано на 22.07.24 в 16:24

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50