Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров ще играе на полуфинала в Ротердам

Григор Димитров
Снимка: ABN AMRO Open

Българският тенисист Григор Димитров се класира за полуфинал в турнира от ATP 500 в Ротердам. Той преодоля 24-годишния Алекс де Минор от Австралия в три сета – 6:3, 3:6, 7:6 (6). Двубоят продължи 2 часа и 36 минути.

Третият сет беше много оспорван и премина при два пробива. Де Минор се откъсна с 3:1, но Димитров успя да изравни, след което се стигна до тайбрек. В него австралиецът поведе с 3:0, а имаше и два мачбола при 6:4 точки. Димитров обаче показа здрави нерви и изравни – 6:6, а след това взе още две точки поред. Последната от тях беше много впечатляваща с минаващ удар.

Класирането на полуфинал е първо за българина от миналогодишното му участие във Виена, също в турнир от ATP 500 сериите.

Димитров, който игра финал в Ротердам през 2018 г., чака победителя от срещата Феликс Оже-Алиасим – Даниил Медведев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, но има отменени и забавени полети

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, който възпрепятства компании от цял свят, съобщиха за БТА от пресцентъра на столичния аеропорт.  От там уточниха, че дори да има отменени или закъснели полети, те ще бъдат заради други засегнати..

публикувано на 19.07.24 в 12:50

Общините Белоградчик и Княжевац провеждат традиционен пограничен събор

От 19-ти до 21-ви юли отварят българо-сръбската граница за международния събор на прохода "Кадъ Боаз". Организатори на най-големия международен събор на Балканите са община Белоградчик от България и община Княжевац от Сърбия, предава БТА. В смесената..

публикувано на 19.07.24 в 10:12

На всеки 20 минути в страната се подава сигнал за нов пожар

"В селата Крайнево, Воден и Шарково работим на 3 фронта. На всеки 20 минути постъпва сигнал за нов пожар в страната - каза на брифинг служебният вътрешен министър Калин Стоянов в с. Мамарчево, община Болярово. - Няма опасност за хората. Единият пожар в..

публикувано на 19.07.24 в 09:25