Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите желаещи да гласуват в чужбина могат да подават заявления

Снимка: ЦИК

Вече работи електронната платформата на Централната избирателна комисия – ЦИК за подаване на заявления за гласуване извън страната. Гражданите ще могат да подават заявления за гласуване зад граница до 7 март на адреса - https://www.cik.bg/bg/ns02.04.2023/zayavlenie

В електронния документ избирателите трябва да попълнят трите си имена, ЕГН, номер на документ за самоличност, органа издал документа, дата на издаване, постоянен адрес по лична карта, както и адрес на пребиваване и имейл за контакт. Те трябва да посочат държавата и мястото, където желаят да упражнят правото си на глас.

Заявленията служат за образуване на избирателни секции извън страната при подадени не по-малко от 40 заявления за конкретно място и определяне броя на секциите по места, припомнят от ЦИК. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Светлана Драгнева

Бесарабска българка взе наградата за разпространение на българската култура от българоезична медия в чужбина

Кореспондентката на Българската телеграфна агенция в Одеса Светлана Драгнева е тазгодишният носител на наградата за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина. Това стана ясно по време на 19-та Световна среща..

публикувано на 19.06.24 в 14:37

В Одеса официално откриха срещата на българските медии зад граница

Провеждането на срещата на българските медии в Украйна е силен акт на солидарност и силен акт на приятелство. Ние го ценим и никога няма да го забравим, заяви Сергий Черевати, генерален директор на Украинската национална информационна агенция. Той..

публикувано на 19.06.24 в 13:20
Снимка: VIII Международен конкурс по четене на български език

Българчета от цяла Европа се състезаваха в конкурс по четене на родния си език

Общо 37 българчета от 15 неделни училища в чужбина се състезаваха на VIII международен конкурс по четене на български език за ученици от първи и втори клас в чужбина "Аз Буки Веди". Събитието се състоя на 8 юни 2024 г.   в сградата на спортен к луб..

публикувано на 18.06.24 в 12:55