Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Радев: Централната избирателна комисия е независим орган

Снимка: БГНЕС

Не трябва да има никакво вмешателство в работата на ЦИК. Президентът Румен Радев призова пред журналисти да не се насажда недоверие в избирателния процес, информира БТА. "Нека допълнително да не обезличаваме машинния вот, и без това избирателната активност е ниска", посочи държавният глава. Той заяви, че очаква всички институции, които са ангажирани в организацията на изборите, да работят за осигуряване на повече прозрачност на изборния процес.

Помолен да коментира отлагането на присъединяването на България към еврозоната, Радев посочи, че това преди всичко е въпрос на доверие, прозрачност, откритост и на реални постижения. Според Радев до голяма степен инфлацията, която ни спира в момента към еврозоната, се дължи на предишни управленски решения. По думите му, служебното правителство не може да компенсира липсата на политическа воля от партиите в предишния парламент, които са отказали да приемат необходимите за присъединяването ни закони.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 15 май 2024 г.

Физическото и психично здраве на хората през целия им жизнен цикъл, е фокусът на тазгодишната Европейската седмица на общественото здраве. Мотото на инициативата тази година е "Здравето е политически избор" и в "България днес" тръгваме по следите на..

публикувано на 15.05.24 в 19:00
Димитър Главчев

Вдигат заплатите на университетските преподаватели със задна дата

Правителството ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища, считано от 1 януари 2024 г. Решението е взето след като преподавателите заплашиха със стачка на..

публикувано на 15.05.24 в 17:35

Над 38 хил. българи са подали електронни заявления за участие на изборите от чужбина

Над 38 хиляди са потвърдените заявления за гласуване в чужбина, подадени от сънародниците ни чрез електронната система на Централната избирателна комисия. В полунощ изтече срокът, в който българите зад граница можеха да заявят желанието си да..

публикувано на 15.05.24 в 10:55