Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекото понижение на дневните температури няма да се отрази на пролетното време

Снимка: БГНЕС

През нощта ще преобладава ясно време, но от изток облачността бавно ще се увеличава. В повечето райони ще е почти тихо, в Източна България със слаб източен вятър.

Утре, 23 февруари, преди обяд над западната половина от страната ще преобладава слънчево време, докато на изток облачността ще е значителна. Сутринта на места в Горнотракийската низина и по поречието на Дунав видимостта ще е намалена от мъгла. До вечерта, над по-голямата част от страната ще се заоблачи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от източната четвърт. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 8°-10° в североизточните, до  18°-19° в крайните югозападни райони, в София - около 14°. Минималните температури ще са между 0° и 5°, малко по-високи в източните райони, в София - около 1°.

Над планините от Западна България, преди обяд ще преобладава слънчево време, но до края на деня и там ще се заоблачи. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, предимно юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 1°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Неделно изкачване до хижа "Алеко" ни връща в спомените за първото организирано изкачване на върха

Изложба, планински четения от книги за България, поезия и музиката са само част от програмата на Столичната библиотека по повод 129 години от първото организирано изкачване на най-високата точка в планината Витоша. Поканата е към всички..

публикувано на 24.08.24 в 08:10

Зообиблиотека събира в София читатели - любители на животните

Първата зообиблиотека в България се организира днес, 24 август, от 10:00 ч. от Столичната библиотека в партньорство със Зоологическа градина – София. До езерото в столичния зоопарк любителите на животните и книгите ще могат да разгледат изложбата..

публикувано на 24.08.24 в 06:30

Горещините продължават и в събота

В събота ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но няма да вали. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за..

публикувано на 23.08.24 в 19:05