Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекото понижение на дневните температури няма да се отрази на пролетното време

Снимка: БГНЕС

През нощта ще преобладава ясно време, но от изток облачността бавно ще се увеличава. В повечето райони ще е почти тихо, в Източна България със слаб източен вятър.

Утре, 23 февруари, преди обяд над западната половина от страната ще преобладава слънчево време, докато на изток облачността ще е значителна. Сутринта на места в Горнотракийската низина и по поречието на Дунав видимостта ще е намалена от мъгла. До вечерта, над по-голямата част от страната ще се заоблачи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от източната четвърт. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 8°-10° в североизточните, до  18°-19° в крайните югозападни райони, в София - около 14°. Минималните температури ще са между 0° и 5°, малко по-високи в източните райони, в София - около 1°.

Над планините от Западна България, преди обяд ще преобладава слънчево време, но до края на деня и там ще се заоблачи. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, предимно юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 1°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На всеки 20 минути в страната се подава сигнал за нов пожар

"В селата Крайнево, Воден и Шарково работим на 3 фронта. На всеки 20 минути постъпва сигнал за нов пожар в страната - каза на брифинг служебният вътрешен министър Калин Стоянов в с. Мамарчево, община Болярово. - Няма опасност за хората. Единият пожар в..

публикувано на 19.07.24 в 09:25

Още турски пожарникари и техника пристигнаха в Южна България

Турция изпрати допълнителна помощ на България в борбата с пожарите, обхванали страната, предаде БГНЕС. Към изпратените на 17 юли екипи през граничния пункт Дерекьой се присъединиха още 32-ма души персонал и 11 превозни средства. Границата са преминали 2..

публикувано на 19.07.24 в 09:22

Огнеборци от България гасят пожари край Солун

Български пожарникари гасят огнища край Солун в помощ на гръцките си колеги и доброволци, предава БТА. 44 пожарникари с две пеши групи и 12 противопожарни автомобила работиха за потушаването на пламъците край града. Два от автомобилите и осем пожарникари са..

публикувано на 19.07.24 в 09:10