Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България и Сърбия ще се промотират чрез общ балкански продукт

Илин Димитров и Хусеин Мемич
Снимка: Министерство на туризма

България и Сърбия да се промотират съвместно чрез общ балкански продукт на трети пазари предложи служебният министър на туризма Илин Димитров на сръбския си колега Хусеин Мемич по време на срещата им в Сърбия. Министърът на туризма и младежта на сръбската държава Мемич се съгласи и сподели, че рекламата на двете страни заедно ще привлече повече туристи. 

Двете страни се договориха да обменят списъци на инфлуенсъри за популяризиране и промотиране онлайн на двете страни.
Акцент на срещата беше поставен върху възможностите за по-активно сътрудничество по програмата INTERREG 2021-2027 г и ЕРАЗЪМ+. 
Сърбия е традиционно четвъртата най-популярна дестинация за българите след Турция, Гърция и Румъния. София, Банско, Несебър, Пловдив, Варна и Самоков са най-популярните дестинации за сръбските туристи в последно време, показва статистиката.

БНР подкасти:

Още от категорията

Този уикенд стартира летният сезон на Витоша

Тази събота (3 юни) ще бъде дадено официално начало на летния сезон на Витоша . Освен за пешеходен туризъм и разходки, планината предлага отлични условия и за практикуване на планинско колоездене, с множество маршрути с различни нива на трудност. Три..

публикувано на 02.06.23 в 05:05

Очаквания за добър туристически сезон въпреки закъсняващото лято и ръста на цените

По-добър летен сезон в сравнение с предходната 2022 г., като перспективата е да достигнем нивата на предпандемичната 2019-а. Очакванията на туристическия бранш са да има поне 4,5 млн. лв. приходи в сектора. Съдейки по ранните записвания, има повишен..

публикувано на 01.06.23 в 11:35

Открива се плажният сезон по българското Черноморие

Плажният сезон по българското Черноморие се открива днес, 1 юни. От тази дата по охраняемите ивици в курортите трябва да дежурят плажни медици и спасители. Чадърите и шезлонгите това лято няма да поскъпват, въпреки инфлацията, уверяват концесионерите. 

публикувано на 01.06.23 в 06:55