Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Въпреки топлото време зимният туристически сезон е успешен

Снимка: Венета Николова

В сравнение с нивата от 2019 г, нощувките през настоящия сезон в зимните ни курорти са се увеличили с 3 до 5 на сто.

Пред БТА служебният министър на туризма Илин Димитров посочи, че топлото време не е провалило зимния сезон, дори резервациите, които са били направени и анулирани заради липсата на сняг са били пренасочени от туроператорите за края на месец март.

По думите на Димитров, показателите са много добри, а курортите ни са пълни, благодарение на направената реклама в близки дестинации като Израел, Полша, Турция и Гърция. Това е допринесло за ръст на туристите към родните курорти.


Още от категорията

Този уикенд стартира летният сезон на Витоша

Тази събота (3 юни) ще бъде дадено официално начало на летния сезон на Витоша . Освен за пешеходен туризъм и разходки, планината предлага отлични условия и за практикуване на планинско колоездене, с множество маршрути с различни нива на трудност. Три..

публикувано на 02.06.23 в 05:05

Очаквания за добър туристически сезон въпреки закъсняващото лято и ръста на цените

По-добър летен сезон в сравнение с предходната 2022 г., като перспективата е да достигнем нивата на предпандемичната 2019-а. Очакванията на туристическия бранш са да има поне 4,5 млн. лв. приходи в сектора. Съдейки по ранните записвания, има повишен..

публикувано на 01.06.23 в 11:35

Открива се плажният сезон по българското Черноморие

Плажният сезон по българското Черноморие се открива днес, 1 юни. От тази дата по охраняемите ивици в курортите трябва да дежурят плажни медици и спасители. Чадърите и шезлонгите това лято няма да поскъпват, въпреки инфлацията, уверяват концесионерите. 

публикувано на 01.06.23 в 06:55