Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Променлива облачност на места с дъжд в понеделник

Снимка: БГНЕС

През нощта облачността ще е предимно значителна, но валежи от дъжд ще има на места само в Южна България. Ще продължи да духа умерен, в източната половина от страната - силен южен вятър. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°.
В понеделник през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на места ще има и валежи от дъжд. В Източна България вятърът ще е от юг - умерен до силен. Максималните температури ще са от 10° - 12° в западната половина от страната до 18° - 20° на изток.
Над планините облачността ще бъде по-често значителна и на много места ще превалява сняг, под около 1500 метра - дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Правителството подкрепи производство на соларни панели, ще ги изнасяме за Германия и Холандия

Министерският съвет одобри Меморандум за разбирателство между правителството на България и "Смарт Солар Технолоджис" АД за изпълнение на приоритетен инвестиционен проект "Завод за производство на соларни панели и клетки". Проектът ще се реализира в с...

публикувано на 21.08.24 в 13:47

Изложба в София ще представи изкуство, спасено от войната в Украйна

На изложба в Националната галерия - Двореца в София от 11.10.2024 г. до 19.01.2025 г. ще бъдат представени движими културни ценности (49 живописни произведения), собственост на Националния художествен музей на Украйна в гр. Киев и на музеите в градовете..

публикувано на 21.08.24 в 13:37

Летните пожари и сушата изискват спешни действия от страна на институциите

Лятото на 2024 г. година ще бъде запомнено с продължилите близо два месеца горещини, опустошителни пожари и безводие, обхванало почти цялата страна. А според данните на Европейската система за горски пожари, базирани на спътникови изображения, от..

публикувано на 21.08.24 в 12:20