Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО ще участва в изборите с "Не подкрепям никого"

Снимка: ФБ на ВМРО

Националистите от ВМРО няма да се явят на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април, а ще ги бойкотират, макар да са регистрирани за участие. Според тях "когато чужди посолства и маргинален вот диктуват българската политика, единственият избор е бойкот". Това решение е взел Изпълнителният комитет на ВМРО. "Две години политически импотентни проекти се боричкат за власт. Две години - тържество на политическия егоизъм", пише в позицията на ВМРО. Оттам призовават "всички патриоти да изразят своя протест чрез активно гласуване с "Не подкрепям никого".
ВМРО бяха част от коалиционното управление на последния кабинет на Бойко Борисов до май 2021 г. Оттогава те не са успявали да минат бариерата от 4% за влизане в парламента. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Средната брутна работна заплата в България достигна 2296 лева 

През второто тримесечие на 2024 г. средната брутна месечна работна заплата в България нараства с 4.5% спрямо първото тримесечие на 2024 г. и достига 2296 лева, показват данните на НСИ. Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение,..

публикувано на 12.08.24 в 14:49

Животните и духовата музика пълнят сърцето на фермера Крум Младенов

Че носи Божий дар в душата си, усеща в най-ранна възраст сред простора на поляните. " От дете, пасейки овците на дядо ми накрай село, като чуя тъпана на Сливовишката духова музика, хвърлям тоягата и тичам на площада ". Първите уроци взема от дядо..

публикувано на 12.08.24 в 09:00

Военнослужещи провеждат отворено занятие по алпийска подготовка в Смолян

Отворено занятие по алпийска подготовка ще се състои днес пред Родопския драматичен театър в Смолян. Събитието на 101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски е по повод Международния ден на младежта. По време на занятието ще бъдат..

публикувано на 12.08.24 в 06:00