Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В последния ден на февруари зимата ще напомни за себе си с валежи от дъжд и сняг

Снимка: БГНЕС

През следващото денонощие ще е предимно облачно. През нощта на много места ще има валежи от дъжд, но до сутринта ще отслабват и в повечето райони ще спрат. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб до умерен, така ще се задържи и през деня.

Утре, 28 февруари, преди обяд само на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Около и след пладне, от юг валежите ще се засилят и до края на денонощието ще обхванат почти цялата страна, а на места в Рило-Родопската област ще са значителни. Максималните температури ще са от 4°-5° в североизточните, до 15°-16° в крайните югозападни райони, в София - около 12°. Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°, в София около 4°.

Над планините ще е предимно облачно, главно в следобедните часове с валежи от сняг, на височина под 1500 метра - от дъжд. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 0°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59