Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В София вече има литературен кът на Кувейт

Снимка: БГНЕС

В Националната библиотека в София днес беше открит литературен кът на Кувейт от директора на Националната библиотека доц. д-р Красимира Александрова и посланика на Кувейт у нас Н. Пр. Гази Хамед Алфадлир.

Традицията на разкриване на кътове в най-голямата обществена библиотека на България стартира в края на  2021 г. с първите три, открити съвместно с националните библиотеки и посолствата на Словения, Нигерия и Азербайджан.

Днес кътовете са 15, разположени са на II етаж и представят литературата и културата на различните държави.

Книгите са дарения и стават част от фонда на Националната библиотека.

Снимки: БГНЕС

БНР подкасти:

Още от категорията

4500 години човешка история - Росица Димитрова с епична снимка, която се прави „веднъж в живота“

Фотограф е заснел Хеопсовата пирамида в Гиза със силует на самолет, на фона на пълната Луна над нея. Това е снимка, която се прави "веднъж в живота", съобщава един ат най-авторитетните сайтове за фотография PetaPixel. Автор на невероятния кадър е..

публикувано на 01.06.23 в 10:43

Зорница Славова и С-МО спечелиха песенния конкурс на БНР „Пролет 23“

Зорница Славова и C-MO получиха Голямата награда на Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет`23". Сред 12-те финални песни победителят в 54-тото издание на музикалното състезание, спечели вота на журито с песента "Избори". Музиката, текста и..

публикувано на 01.06.23 в 08:35

Георги Господинов ще участва с "Времеубежище" в Панаира на книгата в Мадрид

На 2, 3 и 4 юни Георги Господинов ще участва в Панаира на книгата в Мадрид, който се провежда в парка "Ретиро", и ще подписва книги на щанда на издателство "Фулхенсио Пиментел". Това е издателството, отпечатало романа "Времеубежище" на испански език...

публикувано на 31.05.23 в 15:19