Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравният министър: Нямаме нужда от Ковид ваксини

Снимка: ФБ / Български лекарски съюз

Ковид ситуацията отмина, в момента населението няма нужда от ваксини срещу коронавирус, обяви по БНТ служебният здравен министър Асен Меджидиев. По думите му, страната ни е задължена до 2025 г. да купува огромни количества ваксини срещу Covid-19, но вече е настояла пред Европейската комисия договорът да бъде прекратен. Само през т.г. предстои бракуването на 2,8 млн. дози от препаратите, подчерта министърът.

Асен Меджидиев каза още, че първият медицински хеликоптер за оказване на спешна медицинска помощ по въздуха ще пристигне у нас в средата на декември, както и че документите с италианската фирма за доставката на 6 летателни машини вече са подписани. Междувременно започва обучението на лекарите, които до два месеца трябва да бъдат подготвени да оказват помощ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Очаква ни облачно, дъждовно, но топло време в петък

В петък , 11 октомври, минималните температури ще са между 12 и 17°, в София 12°. През деня облачността ще е значителна и след обяд в Западна България, през нощта срещу събота и в останалата част от страната, ще има валежи от дъжд. Максималните..

публикувано на 10.10.24 в 19:45

България е страната в ЕС с най-висока смъртност при катастрофи

20 400 души са загубили живота си при пътнотранспортни произшествия в ЕС през 2023 г., което представлява намаление с 1% в сравнение с 2022 г., отчетоха от Европейската комисия. Швеция и Дания държат лидерското си място за най-безопасните пътища —..

публикувано на 10.10.24 в 17:51

Летище Пловдив пуска нови авиолинии за зимния туристически сезон

Летище Пловдив ще има зимна авиолиния до Бирмингам във Великобритания  по повод предстоящия зимен туристически сезон. Първият полет предстои на 2 ноември. В момента до Пловдив има редовни полети от Лондон и Манчестър. През зимния сезон освен..

публикувано на 10.10.24 в 15:07