Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Найден Тодоров:

Нямам основания да освободя директора на Народния театър

Найден Тодоров
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на културата Найден Тодоров заяви пред БНР, че няма основания да острани директора на Народния театър Васил Василев. Преди броени дни Василев уволни дисциплинарно знаковия режисьор Александър Морфов, влязъл в конфликт с пиара на театъра Велислава Кръстева заради обвързаността й с партията ДПС. Последваха протести в подкрепа и на режисьора, и на директора.

Министърът нарече “желание за линч” искането на актьорите зад Морфов театралният директор да понесе наказание. Той каза още, че ще работи за това да събере Василев и Морфов и раната да бъде оздравена.

От своя страна, в интервю за бТВ Александър Морфов заяви, че случващото се в Народния театър е мини копие на ситуацията в държавата. “Един самопровъзгласил се диктатор, който управлява с всичките номенклатурни и канцеларски номера, унижава хората, освобождава тези, които не му трябват, назначава други”, коментира режисьорът.Още от категорията

4500 години човешка история - Росица Димитрова с епична снимка, която се прави „веднъж в живота“

Фотограф е заснел Хеопсовата пирамида в Гиза със силует на самолет, на фона на пълната Луна над нея. Това е снимка, която се прави "веднъж в живота", съобщава един ат най-авторитетните сайтове за фотография PetaPixel. Автор на невероятния кадър е..

публикувано на 01.06.23 в 10:43

Зорница Славова и С-МО спечелиха песенния конкурс на БНР „Пролет 23“

Зорница Славова и C-MO получиха Голямата награда на Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет`23". Сред 12-те финални песни победителят в 54-тото издание на музикалното състезание, спечели вота на журито с песента "Избори". Музиката, текста и..

публикувано на 01.06.23 в 08:35

Георги Господинов ще участва с "Времеубежище" в Панаира на книгата в Мадрид

На 2, 3 и 4 юни Георги Господинов ще участва в Панаира на книгата в Мадрид, който се провежда в парка "Ретиро", и ще подписва книги на щанда на издателство "Фулхенсио Пиментел". Това е издателството, отпечатало романа "Времеубежище" на испански език...

публикувано на 31.05.23 в 15:19