Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Генералният консул в Чикаго се срещна с деца от български неделни училища

Снимка: Фейсбук/ Светослав Станков

Генералният ни консул в Чикаго Светослав Станков се запозна с децата, учителите и родителите от българското неделно училище "Родна реч", съобщава БТА. "Бях искрено впечатлен от направените училищни проекти по родолюбие, в които участваха децата от всички класове", заяви той. Светослав Станков връчи също така свидетелствата за успешно издържан изпит по български език "Печат за двуезичност" на възпитаниците на "Малко българско училище" в града.

По-рано  Светослав Станков и професор Самуил Рефетов бяха гост-лектори на дискусията “Светлина сред мрака” по случай 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи по време на Холокоста. Събитието беше организирано от Американския еврейски комитет.


БНР подкасти:

Още от категорията

Илияна Йотова откри в Северна Ирландия конкурса по български език за четене "Аз Буки Веди"

"През езика се предават българското самосъзнание и идентичност". Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова, която откри 7-ото издание на Междуучилищния конкурс по български език за четене на ученици от I и II клас в чужбина "Аз Буки Веди". Йотова е..

публикувано на 03.06.23 в 16:19
Посланикът на България в Румъния Радко Влайков с ученици от училището

България дари на българското училище в Румъния 10 компютъра

Министерството на електронното управление дари 10 броя преносими компютри на българското училище към Посолството на България в Букурещ. Учениците от училище „Йордан Йовков“ получиха новите си придобивки по случай Международния ден на детето...

публикувано на 03.06.23 в 12:29

Тазгодишният събор "На мегдана на другата България" представя ритуали, свързани с розобера

Български фолклорни групи от различни европейски държави се събират, за да се надпяват и надиграват на осмото издание на събора "На мегдана на другата България". Събитието се провежда на 3 и 4 юни в чешката столица Прага, а темата е Празник на Розата..

публикувано на 03.06.23 в 05:35