Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френският институт в София организира дебат за перспективите пред европейското изграждане

Вече 30 години България е част от франкофонската общност

Снимка: Френски институт в България

На 9 март, в рамките на Месеца на франкофонията, Френският институт в България, в партньорство с Посолството на Белгия и СУ „Св. Климент Охридски“ организират конференция-дискусия на тема: „Европейското изграждане: предизвикателства и бъдещи перспективи“. Участници в дебата ще бъдат преподаватели по право, политически науки и европеистика от български и френски университети. Събитието се провежда с подкрепата на Френския институт в Париж и е част от поредицата конференции-дискусии, посветени на Европа. През 2023 г. се навършват 30 години, откакто България става пълноправен член на Международната организация на франкофонията.

Съставила: Мария Стоева



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мрежата за права на жените: Респект за куража на боксьорката Светлана Каменова!

"Респект за куража на Светлана Каменова, която се би смело в женската категория на Олимпиадата. Никоя жена не трябва да се бие с мъж. Това не е честна, безопасна и равнопоставена игра. Интегритетът на МОК е напълно разрушен". Това написаха в..

публикувано на 05.08.24 в 14:14

България поема към поредни парламентарни избори

След като парламентарната група на партия "Има такъв народ" върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство, президентът Румен Радев продължава с процедурата по назначаване на служебно правителство и насрочване на седми предсрочни..

публикувано на 05.08.24 в 13:44

Сънародникът ни Ивайло Иванов е първи рефер на четвъртфиналите по волейбол в Париж

Още в първия ден на елиминациите на волейболния турнир на Олимпиадата в Париж, най-добрият български съдия Ивайло Иванов ще бъде първи рефер на мъжкия четвъртфинален двубой Италия – Япония. На Игрите във френската столица организаторите..

публикувано на 05.08.24 в 12:58