Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Емигрантска"

Снимка: YouTube / Doni & Neti Official

Дара и Дони – два различни гласа от две различни поколения (делят ги 31 години) се обединяват за презокеанско турне в САЩ и Канада, което започва днес (09.03) от Ню Йорк. Идеята е на Дони – певец, автор на песни и музикален продуцент, добил известност още през 90-те години на ХХ век от участието си в групите Атлас и Медикус и дуета Дони и Момчил, след което развива успешна солова кариера. Той кани за това турне младата, но вече утвърдена Дара, с която се срещат професионално преди седем години в музикалния формат "Х Фактор", а по-късно работят заедно и в други тв формати. Очаква се турнето да завърши на 9 април в Монреал, Канада, но не е изключено да бъдат добавени още дати.

Освен своите най-големи хитове, в това турне Дара и Дони ще изпълнят и няколко дуета, създадени специално за българската публика, която ще посети тези концерти. Сред най-новите музикални проекти на Дони е самостоятелният му албум "Емигрантски" от 2022 г., вдъхновен от безбройните концерти и срещи с емигрантски общности по целия свят. Десетте песни в този албум са по музика и текст на Дони, аранжиментите са на Георги Андреев – композитор и диригент, който умело съчетава познанията си в сферата на българския фолклор със симфонични оркестрации.

Първата песен в албума носи същото заглавие - "Емигрантска". Във видеото към нея участват български деца, живеещи в различни страни на шест континента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Лъжи и истини"… Сленг представя ново видео

SLNG (Сленг) е една от групите, дали облик на съвременната българска музика в началото на новото хилядолетие. След загубата на фронтмена Дими Екимов, Сленг се завърнаха в обновен състав – вече над десет години певец в групата е Владимир Михайлов,..

публикувано на 28.03.24 в 09:45

Споделена обич и нова песен в среща на дует ШИК със софийската публика

Дует ШИК има запазено място в сърцата на почитателите на красивата музика със своите мелодични песни, много от тях превърнали се в хитове. Техен автор е Красимир Гюлмезов – утвърден композитор, аранжор, инструменталист и певец. В дует ШИК гласът му се..

публикувано на 26.03.24 в 07:15
Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" с Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" ще ни преведат певицата Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски – пианист, композитор и аранжор. Това ще се случи с помощта на Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев в концерт на 21 март, от 19 ч. в Първо студио на..

публикувано на 20.03.24 в 11:05