Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На фестивал за детски видеоклип отличиха ученици от Босилеград

Снимка: glaspress.rs

Босилеградски ученици спечелиха втора награда за камера и творчески подход на осмия фестивал на детския видеоклип KIDIKEM, който се проведе в Белград, съобщиха от сдружение "Глас". Отличените са от училището по анимация "Маниме", с ръководител Любиша Пенев. Те се представиха с филма "Bosilegrad stories". 


В 7 минутния филм без текст се разказва за традициите и обичаите в Босилеградско. Находчиво и творчески са съпоставени миналото и настоящето. Чрез анимацията не е пропуснат и болния за региона проблем със замърсяването на водите, заради добива на цветни и благородни метали. "Учениците се справиха отлично. В работата с тези талантливи деца постоянно надграждаме, търсейки нови подходи и техники", каза Любиша Пенев, цитиран от БТА. 

Снимки: glaspress.rs

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доц. Раки Бело: Албанците са толерантен народ и ценят българите

Подобно на много други места по света, и в Албания българският език се изучава академично. Нашият лекторат е част от Катедрата по славянски и балкански езици на Факултета по чуждоезиково обучение в Тиранския университет, а от няколко години..

публикувано на 08.07.24 в 08:25

Двуезична брошура “Аз съм българин и вървя с народа си” за Иван Станчов излезе в Лондон

Българското училище “Иван Станчов” към Посолството на България в Лондон издаде брошурата “Аз съм българин и вървя с народа си”, посветена на своя патрон, съобщи Снежина Григорова-Мечева, директор на учебното заведение и съставител на двуезичното..

публикувано на 07.07.24 в 16:27

Литературният конкурс "Изящното перо" вдъхнови десетки българи зад граница и у нас

На 8 юли в Арт салона на БНР-Варна ще се състои церемония по обявяване лауреатите от международния литературен конкурс "Изящното перо-2024" и връчване на грамоти и награди. Конкурсът е по идея на Снежана Галчева от Чикаго, председател на..

публикувано на 07.07.24 в 15:20