Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с приз “Най-добра дестинация на Балканите“

Снимка: tourism.government.bg

В рамките на най-голямото и престижно международно туристическо изложение в света Internationale Tourismus-Börse в Берлин България получи престижно признание от страна на Асоциацията на тихоокеанските журналисти, пишещи за туризъм, която обхваща около 7000 журналисти. Страната ни е отличена с наградата „Най-добра дестинация за региона на Балканите“ за 2023 г., а българският министър на туризма Илин Димитров получи приза „Министър за региона на Балканите за 2023 г.”.

Наградата е доказателство за успешните политики, които страната ни провежда в посока възстановяването и растежа на туристическата индустрия, която пострада изключително много от редица негативни събития в последните години, посочват от пресцентъра на Министерството на туризма.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Възстановен е мостът на Кольо Фичето в град Бяла

След дългогодишна разруха, един от емблематичните мостове, строени от майстора зидар Кольо Фичето, е готов отново да посреща туристи.  Беленският мост е построен над река Янтра през 1865 - 1867 г. по нареждане на валията на Дунавския..

публикувано на 11.08.24 в 09:10

Безплатните турове на Open Vratsa, които разкриват красотите на Враца и на Врачанския Балкан

От това лято посетителите на Враца могат да опознаят планинското градче чрез напълно безплатните обиколки с гидове по модел на подобни турове, които се предлагат в големите европейски градове. Идеята е гостът, който за пръв път посещава северозападния..

публикувано на 09.08.24 в 12:30

Хотел или ваканционен имот – кое е по-изгодно и удобно?

С 30-40 % се е увеличило предлагането на ваканционни имоти в България през последните три години. Към момента техният брой надвишава 20 хиляди. Все повече клиенти предпочитат да си наемат апартамент или дори цяла къща през ваканцията си в България..

публикувано на 05.08.24 в 10:40