Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създават регистър на българите в Япония

Снимка: Посолство на Република България в Япония

Българското посолство в Япония работи за създаването на регистър на българските граждани, пребиваващи в Япония. Включването става чрез попълване на електронно или хартиено заявление и съгласие за предоставяне на име, телефон за връзка, електронен адрес и град/префектура на пребиваване, пише Фейсбук страницата на дипломатическото представителство.

От посолството посочват, че предоставените данни ще се използват само за спешни случаи, които включват издирване от роднини или български власти, евакуации при кризисни ситуации. Регистърът ще се използва и за покани от посолството за различни прояви. 

Електронното заявление може да се свали от ТУК.

Документът трябва да се попълни, подпише, сканира и изпрати на Consul.Tokyo@mfa.bg.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Михаела Аройо с фотопроект "Сънувам на български" за българите в Бесарабия

Изложбата "Сънувам на български" на младата документална фотографка Михаела Аройо ще бъде открита на 30 юли от 19.00 ч. в софийската галерия "Фотосинтезис". Това е първото цялостно представяне на нейния дългосрочен фотографски проект, посветен на..

публикувано на 22.07.24 в 15:20
Хор Yasna Voices

Хор Yasna Voices изпълнява българска музика в Ню Йорк

Първият български женски ансамбъл в Ню Йорк Yasna Voices е част от програмата на фестивала La Casita в Линкълн Център в Ню Йорк. Последният фестивален ден, в който ще участва Yasna Voices, започва в 16,30 ч., събитието е с вход свободен. "Благодарим на..

публикувано на 21.07.24 в 14:57

"Коледа през юли" събира българите в Аделаида

Празничен обяд под мотото "Коледа през юли" организира днес Българското културно-просветно дружество в Аделаида, Австралия. Това съобщи БТА, позовавайки се на публикация във Фейсбук на настоятелството на българското сдружение. "В последната неделя на юли..

публикувано на 21.07.24 в 12:07