Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При визитата на сръбския президент в Босилеград са задържани двама българи

Босилеград
Снимка: Кирил Фалин

Българският генерален консул в Ниш Димитър Цанев е уведомил българското външно министерство за неприятни инциденти при посещението на сръбския президент Александър Вучич в населената с българи сръбска община Босилеград, предава БТА. 

По време на събитието на 11 март полицията в Босилеград е привикала и задържала с часове Димитър Димитров Треперски, дългогодишен активист за правата на българите в града, и учителката Даниела Михайлович. Така властите са попречили да бъдат издигнати плакати и връчено писмо на Вучич с искания на малцинството в региона.

В словото си пред гражданството Вучич е обещал подобряване на пътната инфраструктура, инвестиции в туризма и откриването на завод с 200 нови работни места. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В 60 държави по света ще гласуват българите за Народно събрание на 9 юни

С решение на ЦИК са определени 769 избирателни секции в 60 държави за предстоящите на 9 юни избори за Народно събрание . Най-много секции има в Турция – 166, Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия – 118, Германия – 103, Испания – 64,..

публикувано на 23.05.24 в 20:22

Българите в Северна Македония ще гласуват на евроизборите в Скопие и Битоля

На две места в Република Северна Македония – в посолството на България в Скопие и в Генералното консулство на страната в Битоля, българските граждани ще могат да гласуват на предстоящите избори за Европейски парламент на 9 юни. Общо 120 са..

публикувано на 21.05.24 в 08:42

Най-много избирателни секции ще има в Турция за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия определи местата и броя на избирателните секции в държавите, в които ще се гласува на 9 юни т.г. за национален и за европейски парламент. Най-много избирателни секции ще има в Турция – 166. В Обединено кралство..

публикувано на 18.05.24 в 17:04