Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В 8 населени места ще могат да гласуват българите в Молдова на 2 април

Снимка: архив

8 избирателни секции ще бъдат отворени в Молдова за изборите за народни представители на 2 април. По Решение на Централна избирателна комисия ще се гласува в секции в посолството в Кишинев, в консулството в Тараклия, в градовете Твърдица и Кахул, както и в населените места от Автономното териториално образуване Гагаузия в Молдова – село Копчак, градовете Комрат, Чадър-Лунга и Вулканещи. Информацията за получените съгласия за произвеждане на изборите в посочените места е подадена от Централната избирателна комисия от българското външно министерство.

Още от категорията

Дни на българското документално кино се провеждат в Босилеград

Начало на петдневния кино маратон беше дадено с филма „Моралът е доброто“ на Веселин Диманов, който спечели наградата на Българските филмови дейци “Васил Гендов” за най-добър дебют на документален филм за 2023 г.  Киноразказът за живота и..

публикувано на 09.06.23 в 12:36

Деца от две български училища представиха свои филми във Висбаден

Филмите Touch (автори: 3.ж клас от 81 СУ “Виктор Юго” в София) и Торнадо (автори: група ученици от ОбУ “Неофит Рилски”, с. Дерманци) представиха България на годишния фестивал на програмата „Киното, сто години младост“ в германския град..

публикувано на 08.06.23 в 17:50
Снимка: Югозападен университет

Директори на български училища от Европа се събраха в Благоевград

Утвърждаването на българистиката в чужбина и преподаването на български фолклор в неделните училища зад граница са на фокус в провеждащия се обучителен семинар в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Поканата е била отправена към директорите на..

публикувано на 08.06.23 в 14:46