Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма починали с Covid през изминалото денонощие

Снимка: ЕПА/БГНЕС

149 са новозаразените с Covid в страната за последните 24 часа. Случаите намаляват с 18 спрямо ден по-рано. Над 50.3% от новоинфектираните не са ваксинирани. Положителни са 4.5 % от направените 3289 теста, при 4.14 % на показателя във вторник, сочи порталът coronavirus.bg. 

Регистрираните активно болни нарастват със 71 до 2865. В болници са приети 30 инфектирани, 22-ма от тях или 73.33% не са ваксинирани. Хоспитализираните намаляват със 7 до 248. На интензивно лечение са 29 заразени. 

През денонощието няма починали с установен Covid. Във вторник са излекуван 78 болни. Поставени са 80 ваксини.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Комисията по бюджет и финанси задължи служебното правителство да осигури нужната помощ за пострадалите от пожарите

Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие решение, с което задължава Министерски съвет незабавно да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите лица, предаде БТА. Министерски съвет..

публикувано на 18.07.24 в 18:16

БЧК оказва подкрепа на пострадалите от пожарите

В засегнатите от пожарите населени места екипи на БЧК оказват подкрепа на пострадалите, предаде БТА. Доброволци и служители на БЧК-Ямбол са в с. Воден, където подпомагат дейностите на специализираните екипи на РД "Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 18.07.24 в 16:27
 Мин. Ивайло Иванов

Пострадалите при пожарите ще получат еднократни държавни помощи за щетите

Агенцията за социално подпомагане създаде възможно най-бързо организация за оказване на подкрепа на семействата, пострадали при пожарите в страната, съобщи пресцентърът на ведомството. Социалните работници приемат на място заявления за отпускане на..

публикувано на 18.07.24 в 14:29