Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската общност преговаря за запазване на своя радиочас в Австралия

Снимка: Фили Ладжман

Българската общност в Австралия продължава да търси начини българският радио час по SBS да бъде запазен, въпреки решението за спиране от май. По този повод се проведе онлайн дискусия между мениджъри в медията и българи от 5 австралийски щата.

"Директорът на SBS за аудио и езиково съдържание Дейвид Хуа е разяснил, че българската общност не покрива критериите за радиоразпространение, защото наброява 2800 говорещи езика (далеч под изискваните 25 000), добре е интегрирана, с добро владеене на английски, с високи доходи и с малък брой възрастна аудитория", каза за БТА Фили Ладжман – водеща на програмата и неин главен продуцент.

От SBS са обещали да проучат предложението на българската общност за запазване на българската програма поне онлайн.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сградата на Френската езикова гимназия

В София провеждат Академия за предучилищни учители в българските неделни училища

С панел на тема "Процеси на усвояване на езика в детска възраст“ ще започнат встъпителните обучения в рамките на Академия за учители в предучилищен етап в българските неделни училища зад граница. Занятията се  провеждат от 25 юли във Френската езикова..

публикувано на 25.07.24 в 10:02
Снимка: Българско училище „Пейо Яворов“ в Милано/Фейсбук

Зарина Василева, Милано: Колкото и да са силни българските корени, трябва да бъдат обгрижвани

Сънародничката ни Зарина Василева вече една година е преподавател в Българското училище "Пейо Яворов" в Милано, Италия. Тя работи с деца от 7 до 12 клас. Поема по този нов път в живота си след като посещава училището и остава впечатлена от чудесната..

публикувано на 23.07.24 в 14:30

Теодор Ушев - с награда за цялостно творчество от кинофестивал в Италия

Десетото издание на фестивала Animaphix за анимационни филми в Сицилия, Италия посвети специална ретроспектива на българския творец Теодор Ушев и го удостои с наградата "Ренато Гутузо" за 2024 г. за цялостно творчество и за принос в развитието на..

обновено на 23.07.24 в 10:09