Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В 244 секции в чужбина ще се гласува с машина

Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия представи бюлетините за гласуване с хартия и с машина за страната и за чужбина. На предсрочните парламентарни избори на 2 април машинната бюлетина е с дължина 20 сантиметра, а хартиената – 60 сантиметра. В 244 от общо 738 секции в чужбина ще се гласува с машина. В страната ще се гласува с 9366 машини в над 11 800 секции. След гласуване с машина, бюлетината от нея трябва да бъде сгъната, подпечатана и да бъде пусната в прозрачна кутия. Бюлетината за гласуване извън страната, ще бъде същата, както в страната, но без преференции.

Още от категорията

Руската църква в София

Съдбата на Руската църква в София ще бъде решена от Руската православна църква

Граждани се събраха пред Руската църква в София, за да изразят недоволство от нейното затваряне. “ Руският храм, който дълги години е бил място за обща молитва на руснаци и българи, сега ще бъде затворен ”, обяви говорителят на руското външно..

публикувано на 22.09.23 в 14:24
Николай Денков

Когато българите се обединят, нищо не може да ги спре

“ Има три политически урока ”, заяви премиерът Николай Денков на церемония пред Паметника на Независимостта в София по повод 115-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Първият е че когато българите се обединят, нищо не може да ги..

публикувано на 22.09.23 в 12:09

Историческа възстановка и красиви гледки по маршрута на ретро влак

Ретро влак с парен локомотив заедно с четири седящи вагона и още един от правителствения влак „Витоша Експрес“ потегли към Мездра от столичната Централна гара. Пътуването е организирано от БДЖ и Сдружение „Обединени Балкани“ по повод Деня на..

публикувано на 22.09.23 в 10:08