Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-ефективна борба с организираната престъпност отчете МВР

Снимка: БГНЕС-архив

През 2022 г. са неутрализирани 84 организирани престъпни групи, което е 22% ръст спрямо 2021 г. Това се посочва в отчет на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) на МВР.

Отчита се също, че са пресечени два канала за трафик на хероин от Турция за Европа и един - за трафик на марихуана от България за Турция. Заловени са над 71 кг хероин, над 2 кг кокаин, над 360 кг марихуана и други видове наркотични вещества. Задържани са 95 лица, съпричастни към дейността на групите, подпомагащи незаконната миграция.

20% ръст бележат и проверките срещу киберпрестъпността. Преустановен е достъпът до над 4000 обекта на авторското право (филми, музика, телевизионни продукции и софтуер).

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил

От Видин патриарх Даниил започва обиколка из епархиите

Новоизбраният български патриарх Даниил започва посещения на епархиите в страната. Първият град, който ще посети, е Видин, съобщиха от Видинската митрополия. Градът е център на епархията, която той оглавяваше преди да бъде избран за български патриарх...

публикувано на 18.07.24 в 06:15

Остава в сила червеният код за много големи горещини в цялата страна

В четвъртък  ще е слънчево и много горещо. След обяд в Северна България и западните масиви ще се заоблачи, ще духа вятър и на места значително ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 19° и 25°, в София 20°. Максималните ще са от 37° до..

публикувано на 17.07.24 в 19:05

България днес - 17 юли 2024 г.

В „България днес“ на 17 юли ще говорим за транспортните затруднения на българите в Цариброд до работните им места в нашата страна и възможното решение на ситуацията. След това ще припомним историята на едно най-красивите златни..

публикувано на 17.07.24 в 19:00