Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Гълъб Донев:

“Фалит на държавата” е медийно заглавие

Гълъб Донев
Снимка: БГНЕС

Състоянието на държавните финанси е стабилно и няма опасност за валутния борд, за курса лев-евро, за това заплатите и пенсиите да не се изплащат, увери пред Нова тв служебният премиер Гълъб Донев. По думите му, в доклада на финансовия министър, свързан с бюджетния дефицит и предлаганите от кабинета мерки, “фалит на държавата” не фигурира и словосъчетанието е медийно заглавие.

“Няма опасност да изпаднем в дългова криза, повишаваме събираемостта, която за януари и февруари е с над 1,3 млрд. лв. от тази на редовното правителство”, заяви премиерът.

Що се отнася до мерките от страна на държавата, свързани с контрола на цените на основните хранителни продукти, има тенденция за установяването на трайни промоции на хранителни стоки от първа необходимост в големите магазини, каза Гълъб Донев. Той добави, че все още се водят разговори с търговските вериги за предлагания от кабинета таван на надценката.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВР с препоръки към транзитно преминаващите водачи на румънски, гръцки и турски език

От "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция" са изготвени препоръки към транзитно преминаващите водачи на румънски, гръцки и турски език. Традиционно в тази част на годината транзитният трафик през страната ни се засилва, като..

публикувано на 31.07.24 в 14:00

Въвеждат се превантивни мерки срещу чума по дребните преживни животни

Министерството на земеделието и храните и Българската агенция по безопасност на храните въвеждат засилени мерки срещу навлизане в България на заболяването чума по дребни преживни животни. Превантивните действия са заради влошената епизоотична..

публикувано на 31.07.24 в 11:50

Юли приключва със слънчево и топло време над цялата страна

В сряда , 31 юли, ще е слънчево и топло. Над източната половина на страната ще има умерен вятър от североизток. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 16°. Максималните ще са от 30 до 35°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще..

публикувано на 30.07.24 в 19:35