Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украинското военно министерство:

България да даде МиГ-ове на Украйна по примера на Полша и Словакия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украйна насърчава България също да даде своите изтребители МиГ-29, както това сториха Полша и Словакия, заяви в интервю за БНТ говорителят на украинското военно министерство Юрий Сак. Той добави, че страната му се подготвя за пролетна офанзива и има нужда да подсили военновъздушните си сили, които осигуряват въздушно прикритие на наземните операции.

В момента украинците водят тежки боеве в Бахмут и Авдеевка, където всеки ден, по думите на Юрий Сак, загиват между 900 и 1000 руски военни, използвани от въоръжените сили на Кремъл като пушечно месо. Украйна също дава жертви, добави той.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30