Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хоро да е, в Лондон да е" събра в Лондон българи от цял свят

Хоро да е, в Лондон да е

Инициативата "Хоро да е, в Лондон да е" събра в британската столица български фолклорни групи от различни краища на света. Стотици българи изпълниха лондонския театър "Милфийлд", за да се насладят на националното фолклорно богатство, на красивите български народни носии, предаде кореспондентът ни Веселин Паунов.
С висок градус на настроението "Хора да е, в Лондон да е" се провежда за трети път след 2-годишно прекъсване заради пандемията от Covid-19. В танците се включиха и хора от публиката. Освен местните фолклорни групи "Мераклии“ и "Веселяци" за настроението на публиката се погрижиха ансамблите "Гайтан" и "Неда" от България, Константин Маринов от БФК "Верея" Чикаго, ансамбъл "Зора" Франция, Мария и Димитър Минкови от ТК "Щастливци" Канада и др. Събитието беше организирано с подкрепата на българския бизнес в британската столица.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българка е на финал в световен конкурс за жени в сферата на киберсигурността

Българката Ева Бен (Eva Benn) е единствената ни сънародничка, избрана за финалист в световен конкурс за Жена на годината в сфера киберсигурност ("Cybersecurity Woman of the Year") сред стотици талантливи жени от цял свят. Това съобщи във Фейсбук..

публикувано на 05.07.24 в 19:07
Село Пустец в областта Мала Преспа

Резултатите от официалното преброяване са голям успех за българската общност в Албания

Българите са третото по численост малцинство в Албания – показват последните данни от преброяването на населението в балканската държава. Това са първите официални статистически данни за броя на българите там, тъй като малцинството ни беше официално..

публикувано на 03.07.24 в 15:30

Лятно училище по български език се провежда в Тирана

С подкрепата на Великотърновския университет "Св. св. Кирил  и Методий", от 1 до 25 юли 2024 г. в университета в Тирана за четвърта поредна година се провежда Лятното училище по български език , първата такава инициатива в Република Албания...

публикувано на 03.07.24 в 11:00