Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

От 21 март "Български пощи" спират доставките до Русия и Беларус

Снимка: БГНЕС

Поради намален транспортен капацитет и натрупването на пратки на транзитно летище, "Български пощи" временно преустановяват приемането на всички видове пратки за Русия и Беларус, съобщи държавният пощенски доставчик. При промяна в обстановката и възстановяване на приема на пратки клиентите ще бъдат информирани чрез сайта на дружеството.

От "Български пощи" напомнят, че не се приемат пратки за някои държави и територии, в които се извършват военни действия.

"Украински пощи" съобщават, че правят всичко възможно, за да изпълняват услугите и продължават да приемат и изпращат международна поща. Към момента се обслужва по-голямата част от страната, но на места има сериозни забавяния в доставката на пратките, информират от "Български пощи".


БНР подкасти:

Още от категорията

Юрий Паличев

Българин от Херсон: След инцидента нямаме връзка с българите в Новая Каховка

"След взривяването на Каховската ВЕЦ най-критична е ситуацията в окупираната украинска територия. Тежка е ситуацията в Новая Каховка, където живеят българи и са под окупация. След бедствието нямаме връзка с тях". Това каза пред БТА българинът Юрий..

публикувано на 07.06.23 в 13:37

Спешни мерки за спасяване на земеделието се очакват от новия кабинет

Днес е първият ден на новото, редовно правителство, а това е повод да си отдъхнат с облекчение може би всички сектори в българската икономика. Причината е, че ограничените правомощия на всяко служебното правителство до голяма степен възпрепятстват..

публикувано на 07.06.23 в 12:10

България днес – 6 юни 2023 г.

6 юни е международен ден на целувката и в България станахме свидетели на политическа целувка между две противоположности – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, в резултат на която имаме за първи път в историята си редовно правителство с ротационен министър председател...

публикувано на 06.06.23 в 19:00