Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Бургас откриха трудова борса за летния туристически сезон

Снимка: БТА

Над 1100 са украинските граждани намерили работа по програмата "Солидарност" през 2022 г. в Бургаско, обяви местната "Регионална служба по заетостта". В бургаското Бюро по труда към момента са регистрирани 34 украинци с временен статут за пребиваване в страната. Отворена остава програмата "Солидарност", кото субсидира работодателите да наемат украинци. Основно те намират работа в хотелиерството и ресторантьорството.

От 22 март бургаското "Бюро по труда" откри традиционната си Трудова борса преди началото на летния туристически сезон. На щандовете са представени над 40 работодатели. Големите хотелски комплекси по Южното Черноморие предлагат около 1000 позиции за работа.

Снимки: БТА

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 1 юни 2023 г.

В „България днес“ ви срещаме с трима малки експерти по темата „Първи юни“, научаваме как деца измислиха собствени парични знаци и какви имена им дадоха. Разговаряме и за детските книги на българчетата зад граница, даваме и звукова картина от концерт в..

публикувано на 01.06.23 в 19:00
Министърът на правосъдието Крум Зарков

Обнародват механизма за разследване на главния прокурор

Министърът на правосъдието Крум Зарков обяви във "Фейсбук", че е поставил държавния печат на указа на президента Румен Радев за обнародване в "Държавен вестник" на Закона за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс, въвеждащ механизъм за..

публикувано на 01.06.23 в 18:12

В петък температурите се повишават и ще е слънчево

В петък  ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в западните райони на България ще има кратки валежи. Минималните температури ще са от 11 до 15°, в София - 11°. Максималните температури ще са от..

публикувано на 01.06.23 в 18:05