Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българо-сръбски център ще си сътрудничи с гимназията в Пирот

Снимка: far.rs

Председателят на Българо-сръбския център във Враня Дарко Аначков и директорката на гимназията в Пирот Ивана Костадинович подписаха споразумение за сътрудничество в рамките на проекта "Културна дипломация и младите хора – мост на развитието на българо-сръбските отношения". Това съобщи мултимедийният портал на български и сръбски език far.rs/bg. 

Проектът се финансира по програмата "Българска помощ за развитие", а на церемонията присъства и генералният консул на България в Ниш Димитър Цанев. Аначков подари на директорката принтер, който ще се използва за нуждите на училището. По време на посещението в Пирот Дарко Аначков и генералният консул Димитър Цанев се срещнаха с кмета на града Владан Васич и с председателката на Общинския съвет Милена Димитриевич.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите зад граница могат да подават заявления за гласуване и онлайн

От 12.00 часа българско време на 23 април 2024 г. на интернет страницата на ЦИК вече може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната . Електронните документи служат за образуване на избирателни секции извън страната (при подадени..

публикувано на 23.04.24 в 14:15

5 години хор "Булгапея" оглася Брюксел с български фолклорни песни

Българската акапелна формация "Булгапея" от Брюксел с диригент Надежда Николова отбеляза петата година от своето основаване, предаде БТА, позовавайки се на българското сопрано Анета Тодорова, която е част от хора. "В най-наситения с..

публикувано на 22.04.24 в 19:35

Сънародниците ни в Коядо Виялба отпразнуваха българската пролет

Сънародниците ни в Коядо Виялба (Мадрид) отпразнуваха своя най-любим сезон с фолклорния концерт спектакъл “Българска пролет”. Събитието беше организирано от фолклорната танцова група “Пъстър Хоровод”. В концерта се включиха много български състави,..

публикувано на 21.04.24 в 11:34