Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Внесените от Украйна яйца са стандартни и безопасни

Снимка: БАБХ

Агенцията за безопасност на храните обяви, че взетите проби от яйцата, внесени от Украйна показват, че те са беозпасни и отговарят на всички стандарти. В акредитирана лаборатория са направени и изследвания за радиоактивност и тежки метали и те са отрицателни. Един от най-големите вносители на яйца от Украйна заяви пред БНТ, че не е вярно, че яйцата влизат в страната без печат и без проследяване.

"Тези яйца минават един път през ветеринарната служба в Украйна, ветеринарна служба в Румъния, ветеринарна служба в България, митници в България", заяви представителят на вносителите Андрей Цой.

БНР подкасти:

Още от категорията

Сандански е домакин на втория земеделски форум "От фермата до твоята трапеза“

Повече от петдесет производители представят продукцията си в Сандански, на втория земеделски форум "От фермата до твоята трапеза", на 10 и 11 юни. Събитието, организирано от Областна дирекция "Земеделие" (ОДЗ) – Благоевград, под патронажа на..

публикувано на 10.06.23 в 07:10

България днес – 9 юни 2023 г.

В „България днес“ ни гостува младата писателка Ваня Йорданова, чийто първи сборник с разкази „Везби в сърцето“ ни потапя в душевността на Българското възраждане и пренася извечните народностни и културни послания в съвремието ни. Предлагаме ви и..

публикувано на 09.06.23 в 19:00

Краткотрайни валежи и слънце през почивните дни

През нощта  над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. Значителна ще е облачността над югозападните райони и там на отделни места ще продължи да превалява дъжд. Утре ,10 юни, над западната половина от страната ще се развива купеста и..

публикувано на 09.06.23 в 18:15