Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакват се слаби превалявания

Снимка: БГНЕС

През нощта в цялата страната вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще прониква хладен въздух. Студеният атмосферен фронт ще премине и през източната половина от страната и там на места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. От запад ще започне бързо разкъсване и намаление на облачността. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София - около 6°.

Утре, 26 март, преди обяд все още на места в Източна България ще превалява слаб дъжд, но и там валежите ще спрат, а около обяд и облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат 15° и 20°, в София - около 15°.

Срещу понеделник през нощта, от запад ще започне ново увеличение на облачността, предимно средна и висока.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна и все още на места в масивите от източната половина от страната ще има валежи. Около и след обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен, по билата и временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 3°.

По Черноморието в сутрешните часове все още на места ще превалява слаб дъжд, но в процес на спиране. Около обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури: 14°-18°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението но морето ще бъде 1-2 бала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънце и по-високи температури в почивните дни

В събота , 6 юли, ще е слънчево, на места с купеста облачност в следобедните часове. Температурите ще продължат да се повишават. Минималните ще са между 15 и 21°, в София 17°. Максималните ще достигат 30 – 35°, в столицата 30°.  По..

публикувано на 05.07.24 в 19:45

Ретро автомобили на парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе в Приморския парк в Бургас в събота, от 10 до 14,30 ч. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на Сдружение авто..

публикувано на 05.07.24 в 17:15

Мотористи се събират на събор край пещерата Леденика

От 5 до 7 юли поляните край пещерата Леденика до Враца ще се превърнат в мотостолица на България. Стотици любители на високите скорости от цялата страна ще вземат участие в поредното издание на Националния мотосъбор Враца – Леденика...

публикувано на 05.07.24 в 09:10