Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В София се проведе протест срещу насилието

Снимка: four-paws.bg

Пред Съдебната палата в столицата, протестиращи, част от които бяха заедно с домашните си любимци – кучета се обявиха срещу насилието и насилниците. Повечето от тях споделят мнението, че насилието над животни е първоизточникът на проблема и т.нар. насилници започват с малтретиране на беззащитни животни, а после преминават към деца, жени, възрастни хора и по-слабите обществени групи. Затова протестиращите настояват насилието да бъде спряно още в зародиш и се обръщат към институциите да прилагат адекватни наказания към извършителите. Според тях този тип хора трябва да понесат наказание в затвора, а не да се движат свободно в обществото. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Украинци ще протестират пред посолството на Русия в София

Сдружението на украинските организации в България "Мати Украйна" организира тази вечер протест пред посолството на Руската Федерация в София под надслов "Българите срещу руски геноцид - Каховка – това сме ние!" "Взривяването на Каховската ВЕЦ и..

публикувано на 09.06.23 в 16:56

Половината от българите искат възобновяване на сътрудничеството с Русия след войната

В България, 51% от гражданите са за възстановяването на отношения на пълно сътрудничество с Русия след войната, информира агенция Фокус, като се позовава на проучване на Европейския съвет за външни отношения. Според данните, около една трета от..

публикувано на 09.06.23 в 10:28

В петък остава топло с превалявания над Западна България

В петък  ще е предимно слънчево.  След обяд ще се заоблачава над Западна България, но само на места ще превали. Минималните температури ще са от 11 до 16°, в София - 11°. Максималните температури ще са от 26 до 31°. В столицата ще е 26°. Над..

публикувано на 08.06.23 в 18:15